Minden információ a magyar gyepmesteri telepekről

2017. június 17. 15:04 - állatmentés

A gyepmesteri telepekről

Mi is az a gyepmesteri telep?

gyepmesteri telep ( sintértelep)

A gyepmester egy területileg illetékes, önkormányzat által fenntartott intézményrendszer, melynek eredeti feladata a kóbor, kidobott, feleslegessé vált kutyák befogása, átvétele és "eltüntetése", megsemmisítése.  Nem állatszeretetből végzik munkájukat, elsődleges céljuk az utcákon kóborló, lakosságra veszélyt jelentő kutyák eltávolítása a közterületekről.

A befogott kutyák 14 napig keresi eredeti gazdájukat, majd szabadon örökbeadhatóak vagy elaltathatóak befogadó híján. A gyepmesteri telepeknek ritkán van igényük/ lehetőségük a kutyák megfelelő orvosi ellátására rehabilitációjára, fotózásukra és hirdetésükre.....

Legtöbb helyen a kutyák borzalmas körülmények közt várnak a halálra vagy arra, hogy valaki véletlenül rájuk találjon. A gyepmesterek sokszor önkényesen határozzák meg kivel bajlódnak és kit iktatnak ki a rendszerből, azaz kit ítélnek halálra és azt milyen módon teszik költségcsökkentési megfontolásból. Több telepen még a kötelezően előírt 14 napot sem tartják be, mielőtt elaltatják..

 

"A halálod egy szó, amit mások fognak kimondani."

2010 ÓTA KÜZDÜNK AZ GYILKOLÓRENDSZER INTÉZMÉNYE ELLEN. Hisszük azt, hogy összefogással, az állatvédők és önkormányzatok együttműködésével szebb világot teremthetünk a megunt, kidobott, kóbor állatok számára!

Magyarországon a legálisan működő GYEPMESTERI TELEPEK száma jelenleg 100 fölé tehető. Működésüket az önkormányzatok finanszírozzák,az ALTATÁSOK mindennaposak.
Hivatalos adatok szerint évente mintegy 150.000 ÁLLAT HAL MEG sintér (gyepmesteri) telepeken! Ez a szám a valóságban sokkal nagyobb.
Hazánkban közel 1millióra tehető a kóbor állatok száma.

Hisszük azt, hogy a befogásokra, altatásokra és a tetemek megsemmisítésére fordított összeg jobb célt is szolgálhatna, ha ezt a pénzt az önkormányzatok és az állatvédők közösen ivartalanítási programokra és a lakosság felvilágosítására fordíthatná. A törvények megismertetése és betartatása, a felelős állattartási kultúra oktatása és az IVARTALANÍTÁS elengedhetetlen ahhoz, hogy kevesebb állat kerüljön felelőtlen gazdákhoz, az utcára, majd menhelyekre vagy gyepmesteri telepekre, ahonnan segítség nélkül soha többé nem kerülnek ki. Minden állat megérdemelne a halál helyett egy szerető családot! Mi ezért küzdünk nap mint nap.

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyepmesteritelepek.blog.hu/api/trackback/id/tr8412602049
Minden információ a magyar gyepmesteri telepekről
süti beállítások módosítása